Praznik rukometa u Tuzli: Počinje turnir za veterane i veteranke "Rukomet na zrnu soli"
(Izvor: FENA /Press konferencija VRK Sloboda i VŽRK Jedinstvo)

Praznik rukometa u Tuzli: Počinje turnir za veterane i veteranke "Rukomet na zrnu soli"

Veteranski rukometni klub Sloboda iz Tuzle od 24. do 26. juna na terenima JU "Stadion Tušanj" organizuje tradicionalni međunarodni turnir veterana i veteranki "Rukomet na zrnu soli".

Na ovogodišnji turnir stiže 19 ekipa u muškoj i devet ekipa u ženskoj konkurenciji iz Njemačke, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Turnir, peti po redu, počinje u petak u 11.00 sati, a završava se u subotu u poslijepodnevnim satima, a o prazniku rukometa u Tuzli na pres-konferenciji govorili su Edina Nožinović, Elmir Grabčanović i Damir Cipurković. 

- Nastavljamo tradiciju i baštinimo rukometni veteranski sport. Otvaramo vrata brojnim ekipama iz regiona i BiH. Imamo veliki broj učesnika s kojim ova manifestacija dobijaju na značaju. Ovakve ideje moguće je realizovati uz ovakav trud i energiju organizatora - kazala je Edina Nožinović. 

Pripreme su okončane, a o organizacionom dijelu govorio je Elmir Grabčanović. 

- Očekujemo već prve goste. Imamo ukupno 41 utakmicu, a nakon toga idu polufinalne utakmice i finale. Organizacija će, siguran sam, biti na visokom nivou i svi smo radosni što nakon dvije godine dolazi veliki broj naših prijatelja iz BiH, ali i regije. Imat ćemo veliki broj legenarnih rukometaša i rukometašica. Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora i donatora - kazao je Grabčanović. 

Damir Cipurković je istakao kako je turnir "Rukomet na zrnu soli" jedan od najrespektabilniji na prostorima bivše Jugoslavije. 

- Naši gosti će biti Veselin Vujović, Svetlana Kitić, Dragan Marković... Dolazi nam i ekipa Bayerna, koji nisu veterani i veteranke, ali su se ponovo odazvali i dolaze na naš turnir. Bit će tu i Pepi Manaskov, koji će igrati za reprezentaciju Makedonije - kazao je Cipurković. 

Upućen je poziv svim ljubiteljima rukometa i sporta da dođu na turnir koji će se igrati na terenima JU "Stadion Tušanj" u Tuzli. 

federalna.ba/Fena

Rukomet Tuzla
Enver Bijedić Općinski sud Tuzla Tuzla
0 01.07.2022 16:33
Lične priče dokumentarni film Tuzla
0 28.06.2022 14:58
Fadil Novalić Saborni hram Uspenja presvete Bogorodice Tuzla
0 26.06.2022 17:10