Porodični magazin: Svjetlom Božića obasjajmo duše usamljenih i napuštenih

"Bog će nam milosrdno otvoriti svoje prebogato srce ako pritečemo u pomoć svojemu bratu u potrebi. Neka vas, sestre Sestre maloga Isusa, vaše ime uvijek podsjeća da djeci služite kako bi malome Isusu služile!"- zapisao je nadbiskup Josip Stadler koji je 1890. godine osnovao ustanovu za zaštitu djece izložene životnim nevoljama.

Stadlerovo zdanje, kako navodi provincijska glavarica sestara Služavki Maloga Isusa s. M. Maria-Ana Kustura, služilo je dobru, kako je to i nadbiskup Stadler želio, a opiralo se zlu. Sestre čuvaju njegovu pouku:

"Kao što je Blažena Djevica Marija hranila Isusa u Betlehemu, s njim bježala u Egipat štiteći ga od zla, tako i vi hranite dobrom djecu i štitite ih od svakoga zla."

"Prateći savremeni kršćanski svjetonazor odgojnih znanosti, sestre se karizmatskom snagom zalažu za prirodno okruženje, što doprinosi rastu i sazrijevanju ljudskog bića u tjelesnoj, psihičkoj i duševnoj razini. Zahvaljujući dobroti čovjeka, sestre daruju djeci bez roditeljskog staranja topli dom, odgoj, školovanje, druženje, izlete, zdravstvenu zaštitu. Isusov rođendan najradosnija je vijest u povijesti čovječanstva. Neka nam istina badnje svete noći nadolije ulja u našu svjetiljku vjere, u ovom bremenitom vremenu", poručuje u ime sestara Služavki Maloga Isusa provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Sarajevu provincijska glavarica sestara Služavki Maloga Isusa s. M. Maria-Ana Kustura.

Urednica i voditeljica emisije Aida Hadžiabdić

radio Federalni radio Porodični magazin emisije
sport Federalni radio
0 25.01.2021 23:41
Vijesti u 22 Federalni radio
0 25.01.2021 21:58
Federalni radio
0 25.01.2021 18:44