“Porodični magazin” uz “Dobro” o dobrim jer dobro je biti dobar!

Fondacija “Mozaik” objavila je svoju zlatnu listu plemenitih koji su dobitnice i dobitnici ovogodišnje nagrade “Dobro” za filantropiju  uz misao – “Dobro je biti dobar!”

"Mi u Mozaiku vjerujemo da je filantropija okosnica razvoja. Dobri ljudi koji rade dobre stvari za svoje zajednice najmanje su iskorišteni resurs. Svaki put kada se dogodi dobročinstvo, kada neka kompanija ili osoba da nešto za razvoj ili za pomoć svojoj zajednici, sklope se posebni mozaici solidarnosti ali i odgovornosti na kojima počiva razvoj zajednice…“, riječi su izvršne direktorice Fondacije “Mozaik” Vesne Bajšanski-Agić.

O dobru govore i gosti “Porodičnog magazina”: menadžerica za komunikacije u Fondaciji „Mozaik“ Sarajevo Selma Mameledžija, koordinatorica u Fondaciji za podršku i razvoj mentorstva „Stariji brat, starija sestra“ Ivana Radić, stručna saradnica za rad sa mladima i odnose sa javnošću u Udruženju za prevenciju ovisnosti „NARKO-NE“ Sarajevo Azra Halilović i predsjednik Centra za mlade „Input“ Zenica Adi Salčinović koji je dobio nagradu Ambasade SAD u Sarajevu.

Urednica i voditeljica emisije Aida Hadžiabdić

"Ko živi prema vodstvu razuma, želi isto tako drugom dobro  koje za sebe žudi..."  -  holandski filozof Spinoza

Porodični magazin
radio Federalni radio Radio Federacije BiH Porodični magazin
0 19.01.2021 12:59
Porodični magazin radio Federalni radio
0 05.01.2021 12:20
radio Federalni radio Porodični magazin emisije
0 23.12.2020 12:27