'Porodični magazin' o porodici, prijateljima, poteškoćama i podršci psihologa

Čemu nas je naučila 2020. godina?! Pitanje koje se u ovoj 2021. godini nalazi ispred nas i naših života. Vjerujemo kako nas je 2020. podsjetila na istinske životne vrijednosti - na porodicu i prijatelje, zajedništvo i nesebičnost, na naše zdravlje i potrebnu zahvalnost. I kako zapisa Ezop, to mudro grčko pero...

"U neprestanoj mijeni stvari i najjači bi mogli zatrebati pomoć najslabijih."

2021. godina trebala bi biti i godina zahvalnosti uz umijeće strpljenja - za sebe, svoju porodicu, svoje prijatelje, za svijet u kome živimo.

2020. godina podsjetila nas je i na one koje smo za vrijeme agresije na BiH, u godinama ljudske tame, zvali - naši heroji u bijelom. Ispred snage Kovida19, stali su oni, istinski heroji u bijelom, svojom snagom znanja i nesebične želje da olakšaju, zaštite, izliječe bolest našeg tijela, tugu naše psihe. Njima darujemo ovo izdanje emisije "Porodični magazin" Radija FBiH, kao zahvalnost za sve ono što su već učinili za nas, što trenuto čine, i što će učiniti.

Tom nesebičnom srcu koje se i danas nalazi unutar neudobnog Covid odijela, tom neznanom biću u neprospavanim noćima unutar bijelih bolničkih zidova, sa svim strahovima i zebnjama, žalostima i nadanjima u izolatoriju kamo je sam život zastao čekajući izlječenje, svijet satkan nitima dobrote ljudskih kreacija, darovao je aplauz kojim smo ih obgrlili svojom bezvremenom zahvalnošću.

Gošće emisije "Porodični magazin", psihologinje Armina Čerkić, Vedrana Rakić i Alisa Ćatić.

Urednica i voditeljica emisije Aida Hadžiabdić

Porodični magazin radio Federalni radio
Vijesti u 22 Federalni radio
0 25.01.2021 21:58
Federalni radio
0 25.01.2021 18:44
sport Federalni radio
0 25.01.2021 17:03