Policija u Beču: Porodica vjeruje da je na snimku iz Beča nestala Danka
(Izvor: telegraf.rs)

Policija u Beču: Porodica vjeruje da je na snimku iz Beča nestala Danka

Bečka policija saopštila je danas da porodica nestale djevojčice iz Bora vjeruje da se Danka Ilić nalazi na snimku napravljenom u Beču i pozvala građane koji prepoznaju žene sa kojima je bila da se jave.

U saopštenju objavljenom na siteu policije navodi se da je policija pregledala snimak koji je napravio srbijanski državljanin koji živi u Beču nakon što je uočio sličnost između djevojčice i dvogodišnje Danke koja je nestala u Srbiji.

"Nakon što je porodica pogledala slike saopštila je da pretpostavlja da je najvjerovatnije riječ o djevojčici iz Srbije. Pozivaju se žene sa snimka ili svjedoci koji znaju njihov identitet, boravište, ili gdje se nalazi dijete da se jave policiji", navodi se u saopštenju.

Ponavlja se da je bečka državna kriminalistička policija preuzela istragu o sumnji na otmicu djevojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Policija je na dan nestanka djevojčice prvi put u Srbiji aktivirala sistem "Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaviještava o nestanku djeteta.

Za njom je pokrenuta i žuta Interpolova potjernica.

federalna.ba/Beta

Danka Ilić Beč