Počeo sastanak zvaničnika Srbije i RS-a
(Izvor: AA)

Počeo sastanak zvaničnika Srbije i RS-a

U Palati "Srbija" u subotu je počeo sastanak predsjednika Republike Srbije i bosansnkohercegovačkog entitea Republika Srpska (RS), predsjednika vlada Republike Srbije i RS-a, srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednika narodnih skupština Republike Srbije i RS-a i patrijarha srpskog, javlja Anadolu.

Prethodno su predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić dočekali ispred Palate “Srbija“ člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović, predsjednika RS-a Milorada Dodika, predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića.

Nakon sastanka, održaće se i zajedničke sjednica vlada Srbije i RS-a, u prisustvu Vučića i Dodika, a uslijediće razmjena potpisanih dokumenata.

U Beogradu će danas na Trgu Republike od 17 časova biti održana i manifestacija svesrpski sabor “Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska” kojem će osim zvaničnika institucija Srbije i RS-a prisustvovati i predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

federalna.ba/AA

Milorad Dodik Aleksandar Vučić
Milorad Dodik Miloš Lukić Srebrenka Golić
0 17.07.2024 20:21
Milorad Dodik Miloš Lukić Srebrenka Golić
0 17.07.2024 19:12
Milorad Dodik Sud BiH Miloš Lukić Srebrenka Golić
0 17.07.2024 15:30
Milorad Dodik Sud BiH Miloš Lukić odbrana svjedoci
0 17.07.2024 08:19