videoprilog Valerije Bago (Federacija danas)

Počeo Mladifest u Međugorju, očekuje se 50.000 posjetitelja dnevno

Započeo je jedan od najvećih vjerskih festivala. Mladifest u Međugorju već trideset treću godinu za redom okuplja brojne vjernike iz cijeloga svijeta. Ove godine kroz šest dana festivala očekuje se bogat duhovni program s preko 50.000 posjetitelja dnevno.

Spoznati Boga kroz molitvu, svjedočanstva, pjesmu i misna slavlja glavna je misao koja već 33 godine okuplja u Međugorju mlade iz cijeloga svijeta. Neki od njih su prešli tisuće kilometara kako bi upravo na Mladifestu svjedočili vjeru te doživjeli duhovnu obnovu i rast.

Mlade se godinama kritizira zbog mnogo čega, a ono što talijanski nadbiskup Aldo Cavalli navodi je da svaki katolik mora mijenjati takav kritički stav te razumijeti različite moderne kulture:

„Bilo gdje da odem moram mijenjati stav. Tako više neću kritizirati nego ću razumijeti, učiti i podržavati i podučavati.“

Ovogodišnje geslo mladifesta u znaku je Matejevog evanđelja koje glasi: "Učite od mene i naći ćete mir". Upravo u tom geslu načinjen je i logo u znaku golubice koja predstavlja mir.

Više od 70 zemalja svijeta u šest dana obići će Hercegovačko marijansko svetište, a više od 50.000 svakodnevnih posjeta uvelike će poboljšati sliku vjerskog turizma u odnosu na prethodne pandemijske godine.

„U odnosu na 2020. godinu ogromna je razlika. Svi su smještajni kapaciteti popunjeni ne samo u Međugorju već i dalje, čak i u Mostaru i okolnim mjestima: Ljubuški, Čitluk, Čapljina“, navodi Davor Ljubić, predsjednik Udruge turizma i hotelijerstva Međugorje.

Iz godine u godinu, Mladifest pridonosi prepoznatljivosti Međugorskog svetišta u cijelom svijetu, a ovogodišnji susret mladih trajat će do 6. kolovoza.

federalna.ba

Mladifest Međugorje