Pjanić: Do kraja sezone ostajem u Besiktasu

Pjanić: Do kraja sezone ostajem u Besiktasu

Bosanskohercegovački reprezentativni fudbaler i veznjak Besiktasa Miralem Pjanić izjavio je kako je sretan u Besiktasu, te kako će sigurno tu ostati do kraja sezone. Popularni Mire otkrio je kako je nevjerovatan osjećaj igrati pred navijačima istanbulskog Besiktasa.

Pjanić je u srijedu odgovarao na pitanja novinara prije treninga u centru BJK "Nevzat Demir" u Istanbulu. Kazao je kako nisu zadovoljni aktuelnim stanjem na tabeli turskog prvenstva. Besiktas je, nakon remija u prošlom kolu protiv Fenerbahcea, tek deveti na tabeli sa 25 bodova.

"Moji saigrači također su jako nezadovoljni tabelom. Znamo da imamo dobar tim i vjerujemo da ćemo biti na boljem mjestu", rekao je Pjanić.

Dodao je kako žele biti uspješni kako u Super ligi tako i u Kupu i Superkupu Turske.

"Trenutno smo fokusirani na utakmice kupova. Pred nama je utakmica Kupa Turske, a potom i utakmica Superkupa. Sezona je duga, liga nije gotova. Želimo skupljati bodove koliko možemo. Cilj nam je da budemo uspješni i u kupovima i u ligi", istakao je Pjanić.

Popularno zvani "Mali princ" je kazao i kako nema dilemu oko ostanka u Besiktasu do kraja sezone.

"Sretan sam ovdje. Moja porodica je također sretna. Odlični saigrači, navijači, tu sam do kraja sezone. Ne mogu ništa reći o tome što će se dogoditi u budućnosti. Jedini klub o kojem trenutno mogu razmišljati je Besiktas. U mojoj glavi nema upitnika oko ostanka ovdje do kraja sezone", istakao je Pjanić, dodavši:

"Prije nego sam ovdje došao čuo sam dosta lijepih stvari o turskim navijačima. Igrao sam na velikim stadionima pred velikim brojem navijača, ali ovdje postoji nešto posebno. Vjerujem da ćemo najbolje odgovoriti na ljubav koju pokazuju navijači”.

Na pitanje novinara može li uporediti tursku i lige u kojima je ranije igrao fudbal, Pjanić je odgovorio:

"Mogu reći da je Turska taktički manje organizovana u odnosu na Evropu. Trabzonspor, trenutno lider na tabeli, je organiziranija ekipa. Ne igraju savršeno, ali manje griješe. Ono što nam nedostajalo je zajedničko igranje. Ekipa koja može napraviti ovu organizaciju i napraviti manje grešaka lider je u ligi".

federalna.ba/AA

Miralem Pjanić
Miralem Pjanić Juventus Barcelona Alvaro Morata Ronald Koeman
0 04.01.2022 14:31
Miralem Pjanić povreda
0 01.12.2021 15:24
Miralem Pjanić Juventus Arthuro Melo
0 27.11.2021 22:40
Liga prvaka Liga šampiona Edin Džeko Miralem Pjanić Irfan Peljto
0 24.11.2021 21:04