Miralem Pjanić se oprostio od dresa sa nacionalnim grbom
(Izvor: Ilustracija)

Miralem Pjanić se oprostio od dresa sa nacionalnim grbom

Dugogodišnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Miralem Pjanić oprostio se od nacionalnog dresa nakon 16 godina.

"Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem - dosta je", napisao je Pjanić u objavi na Instagramu.

"Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo - sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta. Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju", naveo je Pjanić, te dodao:

"Hvala Bh. fanaticosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici - bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac, uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej (Barbarez, op.a.), majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja", zaključio je Pjanić.

Pjanić je karijeru počeo u Metzu, potom je igrao za Olympique Lyonu, Romu, Juventus, Barcelonu, Besiktas, a prije dvije godine obukao je dres Shaarjaha. Nakon nastupa za U17 i U19 selekcije Luksemburga, za “Zmajeve“ je debitirao 2008. godine.

"NS/FS BiH izražava veliku zahvalnost Miralemu Pjaniću za sve što je uradio tokom reprezentativne karijere. Njegova posvećenost, talenat i ljubav prema domovini činili su ga jednim od ključnih igrača naše reprezentacije. Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima Bosne i Hercegovine, a njegov doprinos na terenu kroz nevjerovatne slobodne udarce i lucidne asistencije donosile su radost našim srcima i pobjede našem timu. Pjanićev doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu je nešto po čemu će takođe ovaj igrač biti upamćen kod svih navijača bh. tima. NS/FS BiH želi sve najbolje ovom velikom igraču koji će sigurno uvijek ostati prijatelj bh. nogometa/fudbala", navedeno je na stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

federalna.ba

reprezentacija BiH Fudbalska reprezentacija BiH Miralem Pjanić
Fudbalska reprezentacija BiH
0 03.06.2024 08:50
Fudbalska reprezentacija BiH Engleska
0 02.06.2024 11:09
Sergej Barbarez reprezentacija BiH
0 29.05.2024 14:21
Madžid Šošić HNK Hajduk Fudbalska reprezentacija BiH
0 24.05.2024 13:58
David Vuković FK Borac odbio Fudbalska reprezentacija BiH
0 24.05.2024 11:55