Otvorenje izložbe 'Euharistijska čuda diljem svijeta' u Širokom Brijegu
(Izvor: Fena/FGM Široki Brijeg)

Otvorenje izložbe 'Euharistijska čuda diljem svijeta' u Širokom Brijegu

Međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta", koju je osmislio i izradio blaženi Carlo Acutis, bit će otvorena u utorak, 3. listopada, u 19.15 sati u Franjevačkom muzeju i galeriji (FMG) u Širokom Brijegu.

Samu izložbu je na hrvatski jezik, sa suradnicima, prevela Marija Boras iz Hrvatske, a replika izložbe u Bosni i Hercegovini je u vlasništvu OFS-a Suho Polje na čelu s duhovnim asistentom don Antom Ledićem. Na području Hercegovine izložbu su prošle godine ugostila bratstva Mostar i Tomislavgrad, priopćeno je iz FMG-a Široki Brijeg.

Želja prevoditelja i priređivača te jedinstvene izložbe u povijesti Katoličke crkve je da ona pridonese porastu štovanja Euharistije i u hrvatskom narodu kao što je to proizvela u dušama stotina tisuća vjernika po cijelomu svijetu dokle je izložba sa svojom porukom već stigla i dalje nastavlja dolaziti.

Carlo Acutis u naslijeđe nam je ostavio ovu izložbu o euharistijskim čudima, kojoj je cilj potvrditi vjeru u stvarnu prisutnost Tijela i Krvi Gospodinove u Euharistiji, koju je nazvao svojom autocestom prema nebu. Znao je ponavljati strastveno da je Krist prisutan u presvetom sakramentu na isti način na koji je bio i prije dvije tisuće godina u vrijeme apostola.

Putujuća izložba bila je postavljena na svih pet kontinenata, ugostile su je mnoge i važne bazilike i svetišta.

Carlo Acutis ili kako ga nazivaju "cyber svetac" bio je običan, jednostavan mladić koji je ljubio Isusa svim srcem, majku Mariju i mnoge svece, a volio se koristiti računalom, te su mu društvene mreže bile premoćno oružje za svjedočiti svoju vjeru u Isusa. Naročito je bio obuzet osobom sv. Franje, te gradom Asizom gdje je provodio svoje praznike. Umro je u dobi od 15 godina zahvaćen iznenadnom bolešću.

Asiški biskup Domenico Sorrentino otvorio je u srijedu 2. lipnja, grob bl. Carla Acutisa u crkvi Sv. Marije Velike u Asizu, te najavio da će njegovo tijelo biti trajno izloženo na štovanje.

Ovaj događaj zajedno organiziraju FGM i Franjevački svjetovni red Široki Brijeg, a izložba će ostati otvorena do 10. listopada.

federalna.ba/Fena

izložba