Oktoberfesta u Münchenu neće biti ni ove godine
(Izvor: Ilustracija)

Oktoberfesta u Münchenu neće biti ni ove godine

Najveće narodno slavlje na svijetu, Oktoberfest u Münchenu, zbog pandemije koronavirusa neće biti održan ni ove godine, priopćio je bavarski premijer Markus Söder u ponedjeljak.

“Oktoberfest niti ove godine neće biti moguć”, rekao je bavarski premijer Markus Söder nakon konzultacija s gradskom upravom grada Münchena.

Soeder je i ostalim gradovima u Bavarskoj, koje organiziraju manifestacije po uzoru na Oktoberfest, preporučio da se i ove godine suzdrže od organiziranja slavlja. Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter je rekao kako je odluka donesena već sad jer “ne bi imalo smisla” čekati dalje s obzirom na opsežne pripreme koje ova manifestacija iziskuje. “Za mene osobno je ovo vrlo teška odluka”, rekao je Reiter.

Odluka o ukidanju ovogodišnjeg Oktoberfesta je donesena zbog prevelike opasnosti od širenja zaraze u napučenim šatorima u kojima se održava Oktoberfest, usprkos očekivanjima da će do rujna najveći dio građana biti cijepljen. Ovogodišnji Oktoberfest se trebao održati od 18. rujna do 3. listopada. Prijašnjih godina Oktoberfest je posjećivalo po šest milijuna posjetitelja.

Posljednji Oktoberfest, koji je održan 2019., gradu Münchenu je ostvario prihode od 1,23 milijarde eura. Prema ispitivanju javnog mnijenja što ga je objavio dnevnik Augsburger Allgemeine, 69 posto ispitanih Bavaraca zalagalo se za to da se ove godine Oktoberfest ne održi.

federalna.ba/Hina

Oktoberfest koronavirus
Oktoberfest kanabis
0 10.04.2024 12:47
Nijemac vakcina koronavirus
0 06.03.2024 11:00
Esmina Avdibegović antidepresivi anksiolitici lijekovi koronavirus pandemija
0 15.01.2024 23:44