Objavljen roman Maxa Bunkera "U ime mafije", naslovnicu krasi Severina

Objavljen roman Maxa Bunkera "U ime mafije", naslovnicu krasi Severina

U izdanju Sandorfa iz tiska izašao je krimić "U ime mafije" kultnog talijanskog strip autora Maxa Bunkera, iz njegova popularnog serijala o detektivu Finziju, čiju fatalnu heroinu na naslovnici hrvatskog izdanja utjelovljuje Severina.

Max Bunker, pravim imenom Luciano Secchi, strip scenarist, publicist i novinar, tvorac je svjetski poznatih stripova, među kojima je i Alan Ford, koji je u regionu stekao kultni status.

Roman "U ime mafije" pripada njegovu serijalu o detektivu Finziju, koji je u Italiji popularniji čak i od njegovih stripova, a prema njemu je snimljen i igrani film "Agenzia Riccardo Finzi... praticamente detective".

Finzijeva nonšalancija i spretnost, karakteristične za protagoniste noir krimića, pomiješane su s komičnim cinizmom i zajedljivošću tipičnom za sve Bunkerove likove, a romani iz serije o detektivu Finziju nose i prepoznatljivu burleskno-crnohumornu notu, ističu iz Sandorfa.

U romanu "U ime mafije", koji je Sandorf zajedno s Bunkerom odabrao za premijerno upoznavanje hrvatske publike s ovim serijalom, Detektiv Finzi odlazi u Sjedinjene Države, jer je njegova tajnica osvojila putovanje za dvoje u nagradnoj igri. Došavši u New York svjedoči ubojstvu te se vrlo brzo nađe upleten u aferu FBI-a i njujorške mafije. Mafijaški boss pošalje ga u potragu za svojim nećakom Charliejem, koji igra ključnu ulogu u prijenosu vlasti sa stare generacije bossova na novu. Potraga ga odvede u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon…

Lik femme fatale romana na naslovnici hrvatskog izdanja utjelovljuje domaća pjevačica Severina, i sama velika obožavateljica djela Maxa Bunkera, koji je izrazio želju da dođe u Hrvatsku promovirati knjigu, kada epidemiološki uvjeti to dopuste, napominju iz Sandorfa.

federalna.ba/Hina

Max Bunker knjiga Severina
knjiga promocija BiH muzika
0 16.06.2022 16:14
knjiga Izazovi memorizacije genocida u Bosni i Hercegovini
0 15.06.2022 15:36
Novi Travnik knjiga kultura Marija Marić
0 21.05.2022 17:29
Velež FK Velež Saša Ibrulj sport fudbal nogomet knjiga
0 16.05.2022 14:07
Deset vrata pakla knjiga
0 10.05.2022 20:20