Navijači Hajduka napravili haos u Splitu
(Izvor: Ilustracija/Zvonimir Barisin / Pixsell)

Navijači Hajduka napravili haos u Splitu

HRT prenosi  da su pune ruke posla u srijedu navečer imali policajci i splitski vatrogasci, nakon nogometnog derbija Dinama i Hajduka na Poljudu. Jutros slike uništene imovine kao i informacije o povrijeđenim policajcima.

U KBC-u Split primljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operisan i zadržan na liječenju.

Ostali policajci imali su lakše povrede od udaraca na gornjim i donjim ekstremitetma te su nakon obrade pušteni kućama.

Liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio povredu ramena, glave i povredu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom.

Navijački neredi na ulicama Splita počeli su nakon završetka utakmice kada su gorjeli metalni kontejneri i kante duž Zrinsko Frankopanske ulice, na parkingu i nešto niže kod Starog placa. Pet je kontejnera u potpunosti izgorjelo, a nešto poslije 23 sata je gorjela i roleta stana u Karamanovoj ulici.

Plastični i metalni kontejneri gorjeli su i u Teslinoj, Ličkoj, Karamanovoj i Rendićevoj ulici te Ulici Hrvatske mornarice.

Vatra je plamtjela na parkiralištima zbog čega su brojni građani strahovali za svoja vozila i uznemireno pozivali policiju u pomoć. Nered se "prelio" i na udaljenije ulice od Poljudske ljepotice na Blatine, u Šimićevu ulicu gdje su gorjeli plastični kontejneri.

Na terenu se s vatrom borilo 45 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split s ukupno 14 vozila. Opći haos koji je započeo upadom navijača Hajduka na nogometni teren i čupanjem stolica na stadionu, te navijački neredi paljenja kontejnera po gradu izazvalo je veliku materijalnu štetu.

Gradonačelnik Ivica Puljak, koji je bio na utakmici, na svojoj je društvenoj mreži osudio nerede i uništavanje imovine, poručivši da nema opravdanja za nasilje.

- Nema opravdanja za nasilje te strogo osuđujem nerede i uništavanje imovine koji su se zbili na stadionu i oko njega nakon utakmice. Žao mi je zbog ovakvih nemilih scena i nadam se da ih nikad više nećemo gledati u našem gradu, napisao je.

Brojni navijači koji su na utakmici bili sa svojim porodicama i malom djecom u neredima tražili su mjesto spasa ustravljeni pred razjarenom hordom koja lomi sve pred sobom.

Splitska policija ranije je izvijestila da je u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, prenosi HRT.

federalna.ba/HRT

Split navijači neredi