Način na koji se hranimo ili ljubav prema određenoj vrsti hrane, može otkriti skrivenu stranu našeg karaktera!
Ugljikohidrati, bjelančevine, masti, biljna vlakna, minerali, vitamin, voda, hranjive tvari... Sve su to nama nevidljive dimenzije u kojima boravimo od začeća. U pričama o hrani, ljudi često, osim o pripremi različitih jela, govore i o hranjivim tvarima. Vjerojatno ste čuli: „Popij mlijeko za zdrave kosti, u njemu ima kalcija!“ ili "Jedi špunat, bit ćeš snažan kao mornar Popaj!" Da li je neka hrana puna određenih hranjivih tvari, pa zato kažu da je zdrava? Može li određena hrana biti izvor neke hranjive tvari? Što se to nalazi u hrani i gdje da pronađemo sve što nam je potrebno i koliko trebamo određene hrane konzumirati kako bi zaštitili naše zdravlje? Važno je poznavati sastav hrane kako bi mogli unositi dovoljno hranjivih tvari koje su nam potrebne i to ovisno o našoj dobi, spolu, tjelesnoj aktivnosti te zdravstvenom stanju, upravo kako bi održali dobro zdravlje, a mi to upravo i želimo. U taj svijet odvode nas naše gošce...
magistrica biohemije i fiziologije nutristica Tajna Klisura
magistrica Amela Ivkovic O'Reilly, članica Udruženja nutricionista Irske, Udruženja nutricionista Velike Britanije, te Kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije
docentica u oblasti nutricionizma na Tehnološkom i Farmaceutskom fakultetu u Tuzli Marizela Šabanović
Urednica i voditeljica emisije Aida Hadžiabdić