Na Stupu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje četiri osobe

Na Stupu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje četiri osobe

Ekshumacija koja je jutros započela u sarajevskom naselju Stup, u neposrednoj blizini stupske petlje, okončana je, a tom prilikom ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje četiri osobe.

- Prema riječima patologa koji je prisustvovao ekshumaciji, pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje tri osobe i kompletni posmrtni ostaci jedne osobe - kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

Dodala je da, prema riječima ljekara sudske medicine koji je prisustvovao ekshumaciji, najvjerovatnije se radi o starijim posmrtnim ostacima koji zapravo ne pripadaju mandatu Instituta za nestale osobe BiH.

Ekshumirani posmrtni ostaci će biti prebačeni u prosekturu groblja Sveti Marko u Miljevićima gdje će uslijediti njihova obrada i utvrđivanje njihovog porijekla.

Ekshumacijom je rukovodilo Tužilaštvo BiH, a prisutni su bili i istražitelj Instituta za nestale osobe BiH, antropolozi Međunarodne komisije za nestale osobe BiH, ljekar sudske medicine, radnici kao i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

federalna.ba/Fena

ekshumacija Stup Sarajevo
Sarajevo zagađenje zraka
0 17.01.2022 12:06
pandemija koronavirus Covid19 virus Sarajevo Kanton Sarajevo BiH vakcinacija cjepivo cijepljenje
0 15.01.2022 17:37
pandemija Sarajevo Kanton Sarajevo koronavirus
0 14.01.2022 19:54
Velma Pijalović Profesor Ekonomski fakultet u Sarajevu Sarajevo BiH
0 13.01.2022 11:22