Jedan policajac ubijen, jedan ranjen na sjeveru Kosova

Jedan policajac ubijen, jedan ranjen na sjeveru Kosova

Kosovska policija je napadnuta rano jutros u selu Banjska kod Sjeverne Mitrovice, jedan policajac je poginuo, a drugi je ranjen, na teren su izašli pripadnici američkog KFOR-a i Eulexa.

Kosovska policija je saopćila da je oko 2:30 u Sjevernoj Mitrovici jedinica za brze intervencije granične policije primijetila da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most i da se do ulaza u ovo selo ne može doći preko mosta, pošto je blokiran.

Kurti: Kriminalni i teroristički napad na kosovsku policiju

Jedan kosovski policajac je ubijen, a drugi ranjen u ranim jutarnjim satima nedjelje kada su napadnuti u selu Banjska kod Leposavića, potvrdio je premijer Kosova Albin Kurti. Kurti je na društvenoj mreži Facebook objavio kako je ubijeni bio pripadnik regularne policije, dok je ranjeni iz gran...

Navedeno je i da su "jedinice reda" (obični policajci) Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obavještenja, reagovale na slučaj i da su krenule s tri jedinice u tom pravcu.

"Čim su stigle u blizinu mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gdje je s pojedinih položaja gađano od nekoliko osoba iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su upucana dva policajca“, saopćeno je iz Policije Kosova.

Mediji, pozivajući se na svoje izvore, javljaju da je grupa koja je napala kosovsku policiju "skrivena u manastiru Banjska".

Na licu mjesta su izašli pripadnici američkog KFOR-a i Eulexa.

federalna.ba/Beta

Kosovo