Murray želi da igra na Olimpijskim igrama prije penzije
(Izvor: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Murray želi da igra na Olimpijskim igrama prije penzije

Britanski teniser Andy Murray rekao je danas da se nada da će se takmičiti na još jednim Olimpijskim igrama prije nego što završi karijeru. Ovaj 36-godišnjak je u ponedjeljak nagovijestio da mu je možda ostalo još samo "nekoliko mjeseci" u igračkoj karijeri.

Murray, koji je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016, rekao je za radio BBC da želi još jednom da zaigra na Olimpijskim igrama. "Nadam se da ću dobiti priliku da se takmičim još jednom", rekao je Murray.

Trostruki grand slam šampion svoju zlatnu medalju iz 2012. godine, kada je u finalu savladao Rogera Federera, svrstava u jedno od najvećih dostignuća u karijeri. "Kada dođe vrijeme objaviću nešto prije nego što odigram svoj posljednji meč ili posljednji turnir. Da li ću najaviti nešto mjesecima unaprijed, ne znam. Ne postoji pravi način da se završi karijera i svi smo različiti. Ono što je pravi način za Federera, možda nije pravi put za Rafaela Nadala ili Novaka Đokovića", naveo je Murray.

federalna.ba/Beta

Andy Murray Olimpijske igre