Mouratoglou ne očekuje povratak Serene Williams na teren
(Izvor: Euronews)

Mouratoglou ne očekuje povratak Serene Williams na teren

Čuveni teniski trener Patrick Mouratoglou rekao je da očekuje da će Serena Williams ostati pri odluci o završetku karijere i da će Amerikanka ostati upamćena po slavi, a ne po rezultatima koje je ostvarila pred povlačenje.

Mouratoglou je počeo da radi sa Serenom Williams 2012. godine, poslije njenog iznenađujućeg poraza u prvom kolu Roland Garrosa. Uz njegovu pomoć mlađa sestra Williams osvojila je sedam grand slam titula i olimpijsku zlatnu medalju.

Za tih 10 godina Mouratoglou  je dobro upoznao osvajačicu 23 grand slam titule, a govoreći za Eurosport, rekao je da bi želio da je ponovo vidi na terenu.

"Da li bih volio da je vidim da igra? Želim da vidim da ponovo igra. Da, ako uživa na terenu, a za to, mora da se osjeća snažno. Ako se ne osjeća snažno, neće uživati. Želim da vidim da igra dobar tenis, ako ga bude igrala, naravo, želim da je gledam kako igra. Svi žele da je gledaju kako igra", naveo je on.

Williams se ljetos poslije US Opena povukla iz tenisa i rekla da se razvija van sporta, ali je nedavno nagovijestila da bi mogla da se vrati na teren i da su šanse da ponovo zaigra "vrlo visoke".

Mouratoglou je rekao da su vansportske aktivnosti najvjerovatnija prepreka njenom povratku na teren. "Da biste bili izuzetni u nečemu, a bog zna da je ona bila izuzetna, morate da budete pomalo opsesivni u vezi sa tim. Morate da budete 100 odsto koncentrisani na aktivnost, inače je, čak i za teniske genije, to komplikovano", naveo je trener.

Williams se povukla nekoliko mjeseci prije čuvenog Švicarca Rogera Federera, a Mouratoglou nije zabrnut za budućnost tenisa zbog odlaska dvije legende.

Williams je posljednjih godina prije povlačenja imala lošije rezultate, a Mouratoglou ne vjeruje da će po tome biti upamćena.

"Mislim da je najvažnije da je sretna na kraju karijere, pošto niko neće pamtiti taj kraj. Sada ga se sjećamo jer je još svježe, ali svi će pamtiti kakav je šampion ona bila, sve grand slam titule koje je osvojila, stvari koje je donijela tenisu i kako je stvarala istoriju. Kraj njene karijere je anegdota" naveo je on.

federalna.ba/Beta

Serena Williams Patrick Mouratoglou