Milica Marković, direktorica FIPA-e: Nismo dobili službenu obavijest o povlačenju Lidla sa tržišta BiH
(Izvor: Arhiv)

Milica Marković, direktorica FIPA-e: Nismo dobili službenu obavijest o povlačenju Lidla sa tržišta BiH

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) Bosne i Hercegovine Milica Marković potvrdila je za Anadolu Agency (AA) kako ta državna institucija nije od kompanije Lidl dobila nikakvo zvanično obavještenje da odustaju od investicija u Bosni i Hercegovini.

Ona je navela da su danas djelatnici FIPA-e bili u kontaktu sa izvršnim direktorom Lidla za tržište Bosne i Hercegovine i kako je i on naveo da nema informacije o napuštanju tržišta BiH, te da se o tome odlučuje na višim nivoima.

"Znamo da su iz kompanije Lidl u proteklom periodu intenzivno tragali za lokacijama za svoje markete širom Bosne i Hercegovine i da im je pronalazak istih, odnosno prikupljanje potrebne dokumentacije u tom postupku išlo veoma teško i sporo. Hoće li to biti neki razlog kako će se dalje ponašati ostaje da se vidi. Ali FIPA BiH nije dobila zvanično obavještenje da se oni povlače sa tržišta BiH. O tome su izvještavali pojedini mediji protekle sedmice", rekla je Marković.

Navela je kako FIPA nije imala direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu Bosne i Hercegovine, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tijekom 2021. godine.

Inače, pojedini mediji naveli su da imaju saznanja da se ”Lidl ipak povlači iz Bosne i Hercegovine”, jer su u ovoj kompaniji ”nezadovoljni određenim postupcima institucija u BiH prema jednom tako velikom investitoru”.

federalna.ba

Lidl Milica Marković FIPA
Marko Kubatlija FIPA strana ulaganja
0 15.02.2024 09:18
Marko Kubatlija FIPA
0 11.12.2023 13:41
Kiseljak poslovna zona Dom zdravlja Dom zdravlja Kiseljak Lidl Azapovići Brestovsko
0 03.08.2023 18:05
FIPA najznačajniji investitor
0 07.12.2022 13:20