Mili Papić

Lana Pudar ponos Bosne i Hercegovine

Lana Pudar je jučer na spektakularan način postala prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin, a velike zasluge za to pripadaju i njenom trenerskom timu.

Rezultati mostarske plivačice Lane Pudar i njeno osvajanje evropskog zlata i bronzane medalje u drugi plan stavilo je sve aktuelne teme u Bosni i Hercegovini.

Rezultat koji je ova mlada djevojka postavila svrstava je već sada u plivačku elitu. Za kratko vrijeme smo zaboravili priče o izborima, Izbornom zakonu, stranačkom prepucavanju i političkoj sumornoj stvarnosti. Ovaj uspjeh će zasigurno ubrzati i izgradnju tako neophodnog olimpijskog bazena u njenom gradu, gdje bi nastavila s treninzima.

Plivačica iz Mostara Lana Pudar jučer je zadivila svjetsku javnost osvajanjem zlatne medalje u disciplini 200 metara delfin. Nakon veličanstvene pobjede, mlada djevojka obratila se javnosti.

„Pozdrav za sve moje Bosance i Hercegovce, a posebno moje Mostarce. Jako sam ponosna i sretna zbog ovog postignutog uspjeha. Moram da zahvalim timu ljudi koji radi sa mnom.“

Posebno je ponosan Mostar na njene rezultate, što nam je potvrdio predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

„Ja sam prije dva dana u razgovoru javno izjavio da će Lana osvojiti jedno od prva dva mjesta. U kontaktu sam, čujem se s trenerom, znam u kakvoj je formi“.

Građani Mostara su oduševljeni rezultatom koji je Lana ostvarila u Rimu.

„To je prvo jedna reklama za našu državu i sport i za Mostar. Mnogo mi je drago, baš sam ponosna“.

Koliko je njeno plivanje bilo dominantno u odnosu na konkurenciju, svjedoče riječi stranog komentatora.

Podsjetimo,  u subotu u 19 sati i 15 minuta na platou Starog mosta bit će organizovan doček, a prisutnima će se obratiti i zlatna Lana Pudar sa svojim timom.

federalna.ba

Federalni radio Lana Pudar Aktuelnosti
Vijesti u 12 Federalni radio
0 25.09.2022 13:16
sport Federalni radio
0 24.09.2022 23:59
Vijesti u 22 Federalni radio
0 24.09.2022 22:34
Vijesti u 17 Federalni radio
0 24.09.2022 17:45