Kremlj: Ako Zapad pošalje trupe u Ukrajinu, sukob NATO-a i Rusije neizbježan
(Izvor: Ilustracija/Evgenia Novozhenina)

Kremlj: Ako Zapad pošalje trupe u Ukrajinu, sukob NATO-a i Rusije neizbježan

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će mogućnost sukoba između NATO-a i Rusije biti "neizbježna" ako zapadne države pošalju trupe u Ukrajinu.

Peskov je u obraćanju novinarima u Moskvi komentarisao i izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da slanje trupa u Ukrajinu ne treba isključiti kao mogućnost.

Portparol Kremlja je kazao da je ovo postalo važno pitanje.

"Već smo čuli sve druge aspekte izjave francuskog predsjednika i uzeli ih u obzir. Takođe smo vrlo svjesni Macronovog stava o neophodnosti nanošenja strateškog poraza Rusiji", rekao je Peskov.

Na pitanje da li će doći do sukoba između NATO-a i Rusije ako zapadne zemlje pošalju trupe u Ukrajinu, Peskov je rekao da bi to bilo neizbježno.

"U tom slučaju više ne treba govoriti o mogućnostima, već o neizbježnosti", kazao je Peskov.

Poručio je da zemlje članice NATO-a treba pažljivo da razmotre takve akcije.

"Oni treba da se zapitaju da li to odgovara njihovim sopstvenim interesima i, što je najvažnije, interesima građana njihovih zemalja", dodao je.

Macron je u jučerašnjoj izjavi rekao da među evropskim državama ne postoji konsenzus o slanju trupa u Ukrajinu, koja se više od dvije godine bori protiv Rusije, ali ne treba isključiti takvu mogućnost.

federalna.ba/AA

NATO Rusija Dmitrij Peskov