Kratina: Svi koji žele dobro BiH su jasno rekli šta misle o onome što radi Dodik

"Svjedočimo da je u javnom prostoru već gospodin Schmidt, ali i svi oni koji zaista žele dobro ovoj državi, da su se jasno opredijelili i rekli šta misle o onome što čini gospodin Dodik", navela je dopredsjednica DF-a Alma Kratina u Odgovorite ljudima, te dodala: 

"Uostalom, nakon sankcija koje imamo na snazi, nakon očitovanja međunarodne zajednice, SAD-a, mislim da je suvišno da bilo šta više detaljno o tome govorimo. To su antiustavna djelovanja gdje ne treba dodati više nijedne tačke. Došlo je do reakcije međunarodne zajednice, došlo je konačno i do reakcije visokog predstavnika i mislim da je sad cjelokupnoj svjetskoj javnosti jasno sa čime mi deveramo u BiH. Zna se po hijerarhiji ko se obraća Vijeću sigurnosti. Imamo predsjedavajućeg Predsjedništva koji je rekao apsolutno stvari koje se podudaraju sa izvještajem gospodina Schmidta."

Član Predsjedništva DNS-a Aleksandar Glavaš kaže da nije portparol Dodika, ali da smatra da Kratina nije u pravu.

"Kad kažete da su Dodika osudili svi oni koji ne misle dobro BiH, onda morate da se osvrnete na gospodina Milanovića koji o Dodiku ne govori tako negativno. I Hrvatska i Srbija su potpisnice garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma i imaju puno pravo da daju izjave o situaciji koja se dešava u BiH. Gospodin Schmidt danas nije pravo da se obrati u Savjetu bezbjednosti UN-a. Ali kao što je pogriješio gospodin Schmidt, pogriješio je i gospodin Tegeltija. To su političke teme koje zamajavaju građane i udaljavaju nas od stvarnih problema."

federalna.ba

Odgovorite ljudima
Odgovorite ljudima
0 06.07.2022 22:20
Adnan Muminović Husein Rošić Mirsad Jašarspahić Admir Čavalić Odgovorite ljudima
0 29.06.2022 22:03
Odgovorite ljudima Admir Čavalić Mirsad Jašarspahić
0 29.06.2022 21:29
Odgovorite ljudima Anto Domazet Branka Janko Ernest Imamović Jasmin Kalabić
0 15.06.2022 22:13
Sead Pašić Milan Sitarski Dobrica Kucalović Haris Zahiragić Odgovorite ljudima
0 08.06.2022 22:17