Konaković - Sattler: Formiranje Vijeća ministara šansa za nastavak puta ka evropskim integracijama

Konaković - Sattler: Formiranje Vijeća ministara šansa za nastavak puta ka evropskim integracijama

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas se susreo sa šefom izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom. Susretu je prisustvovao i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić.

Sugovornici su se složili sa konstatacijom da je sada nakon formiranje Vijeća ministara BiH data velika šansa novom sazivu za napredak i nastavak puta BiH prema evropskim integracijama.

Ambasador Sattler istaknuo je snažnu volju izaslanstva EU u BiH da asistira BiH na putu prema EU, sa željom da napredak bude što skorije vidljiv.

Asistencija je nešto što itekako trebamo, naveo je ministar Konaković, te dodao da u novostvorenom dobrom političkom ambijentu svoj rad i angažman želi upotrijebiti za napredak građana i države BiH.

Zamjenik Brkić rekao je da politička situacija pokazuje dobru volju i daje šansu za nastavak suradnje dijalogom te da treba ići  na sljedeći nivo prema evropskim integracijama, na način da se uređuju horizontalne strukture u BiH koje su osnova za napredak.

Sugovornici su se složili da kroz segmente ekonomije, socijalnih, energetskih i kulturnih  potencijala treba ići ka zajedničkim ciljevima, saopćeno je iz Ureda za odnose s  javnošću MVPBiH.

federalna.ba/Fena

Elmedin Konaković
Borjana Krišto Elmedin Konaković
0 24.03.2023 17:18
Peter Szijjarto Elmedin Konaković
0 22.03.2023 10:19
Elmedin Konaković UZP agresija vojna agresija
0 20.03.2023 19:43