Konaković s Kubatlijom o saradnji u cilju promocije potencijala BiH i privlačenja investicija

Konaković s Kubatlijom o saradnji u cilju promocije potencijala BiH i privlačenja investicija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se sa v.d. direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Markom Kubatlijom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Razgovarano je o mogućnostima saradnje u segmentu promocije potencijala Bosne i Hercegovine u inostranstvu i privlačenja stranih investicija.

Konaković je podržao rad FIPA-e i istakao da će saradnja između dviju institucija biti intenzivirana u narednom periodu kako bi institucije dale svoj maksimalan doprinos poboljšanju ekonomske situacije u zemlji i dobrobiti svih njenih građana. Takođe je informirao sagovornika da postoji interes za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Kubatlija je istakao da FIPA očekuje značajniju saradnju s ekonomskom diplomatijom na polju poboljšanja imidža Bosne i Hercegovine, privlačenja investicija, te da je Agencija po prirodi posla orijentirana na inostranstvo, međutim da ima ograničene finansije za promotivne aktivnosti. Naglasio je da je u tom smislu vrlo važno da na ovom polju FIPA i Ministarstvo vanjskih poslova BiH zajedno rade.

Na sastanku je između ostalog istaknuto da nedostatak adekvatno pripremljenih projekata, spremnih za ulaganje, predstavlja problem za značajniji rast investicija, kako stranih tako i domaćih u Bosni i Hercegovini, na čemu će se više raditi u narednom periodu.

federalna.ba/Fena

Elmedin Konaković FIPA Marko Kubatlija
Elmedin Konaković Položaj i status Bošnjaka u regiji
0 12.04.2024 20:57
Bošnjaci okupljanje Elmedin Konaković
0 12.04.2024 14:24
NiP SDA SBiH Elmedin Konaković
0 07.04.2024 20:37