Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH
(Izvor: Fena/MVP BiH)

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Rimu Sayyida Nazara Al Julanda Majida Al-Saida.  

Ministar Konaković poželio je ambasadoru Sultanata Oman dobrodošlicu, istakavši veoma dobre i prijateljske odnose dvije zemlje te naveo da ima još dosta prostora za unapeđenje bilateralne saradnje sa naglaskom na ekonomskoj saradnji.

Sagovornici su se složili da je potrebno uložiti dodatne napore o oblasti regulisanja odnosa BiH i Sultanata Oman kroz sporazume o trgovinskoj, kulturnoj, naučnoj i tehničkoj saradnji, kao i o viznom režimu, što je od izuzetnog značaja za obje zemlje.

Ambasador Sultanata Oman Sayyid Nazar Al-Said poželio je Bosni i Hercegovini uspjeh u narednom periodu i napredak na njenom putu prema Europskoj uniji, potvrdivši želju Omana za unapređenjem bilateralnih, ali i multilateralnih odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 

federalna.ba/Fena

MVPBiH Elmedin Konaković