videoprilog Alema Dedića (Dnevnik 2)

Ko god postane gradonačelnik Bihaća - imat će pune ruke posla

U Bihaću su građani birali novog gradonačelnika, s obzirom na to da je prethodni Šuhret Fazlić prihvatio mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona. U trci za fotelju gradonačelnika je 5 kandidata – tri stranačka, i to Hamdija Abdić iz SDA, Adnan Habibija iz SDP-a te POMAK-ov Elvedin Sedić. Nezavisni su Amarildo Mulić i Damir Đug.

Oslanjajući se na rezultate oktobarskih izbora, u Bihaću smatraju da će se bitka za poziciju gradonačelnika voditi između Abdića i Sedića. Obojica imaju jasne vizije kako voditi grad.

„Bihać mora ići naprijed, zbog toga se trebamo pobrinuti da ljudima damo nadu i perspektivu, moramo raditi na ključnim stvarima koje su potrebne ljudima kako bi se opredijelili da ostaju u BiH, u Bihaću i to su posebno projekti infrastrukture, turizma, privrede, poljoprivrede - sve ono što bi sugrađane opredijelilo za ostanak u našem gradu“, kazao je Sedić.

„U Bihaću treba raditi na svemu, sve treba ispravljati, ono što je dobro i započeto treba nastaviti, a građani će imati priliku vidjeti šta ćemo promijeniti i uraditi. Danas Bihać vidimo da je mrtav grad, koji djeluje besperspektivno – međutim, mi ćemo uraditi sve da bude perspektivan“, poručio je Abdić.

Jedno je sigurno – od navedenih pet kandidata, bilo koji da preuzme ovu funkciju, imat će pune ruke posla. Novog gradonačelnika čekaju problemi poput nedovršene sportske dvorane, izgradnja aerodroma te brojni drugi.

federalna.ba

prijevremeni izbori izbori Bihać