videoprilog Ane Skopljak (Dnevnik 2)

Katastar Crne Gore donio rješenje o zabrani otuđenja Cetinjskog manastira

Vlada Crne Gore donijela je odluku da Cetinjski manastir bude u rukama države. Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za "vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve". Katastar je poslao Cetinju rješenje kojim se zabranjuje otuđenje Cetinjskog manastira.

Vlada je Upravi za katastar i državnu imovinu jučer naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donesenu 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umjesto Grada Cetinja upiše državu.

Također, naloženo im je da u listu nepokretnosti unesu zabilješku otuđenja i opterećenja.

Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Grada Cetinja, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za vraćanje manastira u ruke nepriznate crnogorske pravoslavne crkve.

Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

"Postupajući po Zaključcima Vlade Crne Gore, Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Cetinje je izvršila zabilježbu otuđenja i opterećenja u „G“ listu predmetnog lista nepokretnosti", piše u obavještenju koje je dostavljeno predsjednici Skupštine Cetinja Dejani Dizdar.

federalna.ba/rts.rs

Crna Gora Cetinjski manastir država
Crna Gora koronavirus
0 22.09.2021 17:32
Crna Gora koronavirus
0 21.09.2021 16:58
Crna Gora koronavirus
0 20.09.2021 17:34
Crna Gora cijepljenje
0 20.09.2021 08:41