javljanje Sanela Kajana (Federacija danas)

“Jer nas se tiče” neće povući tužbu

Predsjednik Građanske inicijative Jer nas se tiče Omer Hujdur kazao je kako to udruženje neće povući tužbu na Plan prilagodbe upravljanja otpadom za deponiju Uborak.

“To bi značilo smo izdali svoje principe i da smo tri godine tu bili ni za što”, kazao je Hujdur .

Ranije danas je je gradonačelnik Mostara Mario Kordić objavio da je Grad Mostar povukao tužbu protiv Udruženja građana Jer nas se tiče.

Kordić apelovao na Udruženje da povuče tužbu na Plan prilagodbe za Uborak

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je u petak kako je Grad Mostar povukao tužbu protiv Udruženja građana "Jer nas se tiče" te apelovao na članove tog udruženja da zajedno pristupe ovom problemu i povuku tužbu na Plan prilagodbe upravljanja otpadom za deponiju Uborak jer ta tužba, kako je kaz...

On je apelovao na članove tog udruženja da zajedno pristupe ovom problemu i povuku tužbu na Plan prilagodbe upravljanja otpadom za deponiju Uborak jer ta tužba, kako je kazao, koči čitav proces.

"Ideja moja, kod povlačenja tužbe, bila je da pokažemo iskrenu namjeru i dobru volju. Molim ponovo ljude koje su ispred Udruženja Jer nas se tiče da još jedanput razmotre svoju poziciju i da dopuste Gradu da radi svoj posao. U ovom momentu smo u situaciji da ćemo samo izgubiti dodatno vrijeme ako oni zadrže tu tužbu", kazao je gradonačelnik Kordić.

federalna.ba

Uborak deponija Jer nas se tiče Udruženje Jer nas se tiče Grad Mostar Mostar Mario Kordić
Medicinski fakultet SUM Mostar
0 24.06.2022 19:26
Mostar BiH nevrijeme olujno nevrijeme
0 23.06.2022 18:17
Dani trešnje Mostar
0 22.06.2022 12:21