Jagger i Richards se dirljivim porukama opraštaju od Charlieja Wattsa
(Izvor: Getty Images)

Jagger i Richards se dirljivim porukama opraštaju od Charlieja Wattsa

Sir Mick Jagger i Keith Richards dirljivim su porukama odali počast svom kolegi iz benda Charlieju Wattsu.

U objavama na Twitteru i Instagramu Jagger je podijelio fotografiju na kojoj se Watts smiješi dok sjedi iza bubnja.

Gitarist Richards također je na društvenim mrežama podijelio sliku seta bubnjeva sa natpisom "zatvoreno".

Watts je preminuo u 80. godini u jednoj londonskoj bolnici, rekao je publicist benda.

Vijest je stigla sedmicama nakon što je objavljeno da će propustiti američku turneju Rolling Stonesa koja počinje sljedećeg mjeseca kako bi se oporavio od neodređenog medicinskog zahvata. Watts je prethodno bio liječen od raka grla 2004. godine.

Bio je član Stonesa od januara 1963. godine, kada se pridružio Micku, Keith Richardsu i Brianu Jonesu u njihovoj novopečenoj skupini.

Watts im je pomogao da s Beatlesima postanu jedan od bendova koji su šezdesetih godina prošlog vijeka donijeli rock 'n' roll u mase s klasicima poput (I Can't Get No) Satisfaction, Jumpin 'Jack Flash, Get Off My Cloud i Sympathy for the Devil.

Fotografija koju je Mick Jagger odabrao u svojim objavama na društvenim mrežama nema natpis. Prikazuje Wattsa kako nastupa sa svojim jazz sastavom, The ABC i D Boogie Woogie, u Casinu u Herisauu u Švicarskoj u januaru 2010.

Nekadašnji Beatlesi Sir Paul McCartney i Sir Ringo Starr bili su među ostalim zvijezdama iz svijeta rocka koji su odali počast Wattsu.

Paul McCartney je opisao Wattsa kao "ljupkog momka" i "fantastičnog bubnjara" koji je bio "čvrst kao stijena", dok je bubnjar Fab Foura Sir Ringo na Twitteru rekao: "Bože blagoslovi Charlieja Wattsa, nedostajat ćeš nam čovječe".

Sir Elton John na Twitteru je napisao: "Vrlo tužan dan. Charlie Watts bio je vrhunski bubnjar. Najmoderniji muškarac i tako sjajno društvo."

Brian Wilson iz Beach Boysa rekao je da je bio "šokiran" čuvši vijesti o Wattsu, kojeg je opisao kao "velikog bubnjara".

Frontmen grupe Who Roger Daltrey rekao je da je Watts "savršen džentlmen, oštar u načinu odijevanja kao i za bubnjevima".

Bubnjar Kenney Jones, koji je svirao s The Who and the Small Faces, rekao je za BBC da je Watts bio "srce i duša The Rolling Stonesa".

I brojni drugi muzičari su odali počast velikom bubnjaru, a među njima su i bubnjar Policea, Stewart Copeland, gitarist grupe Queen Brian May, Paul Weller, Joan Armatrading i Lenny Kravitz.

federalna.ba/BBC

Charlie Watts Mick Jagger Keith Richards
Charlie Watts Rolling Stones
0 24.08.2021 19:07
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
0 20.04.2021 08:58