Izetbegović - Sanchez: Španija snažno podržava evropski put BiH
(Izvor: Facebook)

Izetbegović - Sanchez: Španija snažno podržava evropski put BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas u Sarajevu sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom.

Sanchez je tokom sastanka naglasio da Španija snažno podržava evropski put Bosne i Hercegovine i dodjeljivanje kandidatskog statusa našoj zemlji za članstvo u Evropskoj uniji.

Razgovarano je i o provedbi 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, sa posebnim fokusom na provedbu ključnih reformi definisanih u Sporazumu kojeg su lideri bosanskohercegovačkih parlamentarnih stranaka, uz posredovanje predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela, prihvatili u Briselu u junu ove godine, objavljeno je na Facebook stranici predsjednika SDA.

Izetbegović i Sanchez su također razgovarali o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Španije. Istaknuto je da postoji značajan prostor za unapređenje te saradnje. Posebna pažnja posvećena je investicionim potencijalima Bosne i Hercegovine u oblasti obnovljivih izvora energije.

Izetbegović se zahvalio Sanchezu na podršci koju Španija u kontinuitetu pruža Bosni i Hercegovini u protekle tri decenije.

federalna.ba/Fena

Španija Španjolska BiH Pedro Sanchez Bakir Izetbegović
BiH električna energija obnovljiva energija
0 28.09.2022 10:27
Španija Ermine oluja
0 26.09.2022 17:39
Ado Alagić Gabela Španija Španjolska
0 25.09.2022 15:03