Igra lignje: Indijska policija iskoristila popularnu seriju kako bi promovisala sigurnost u saobraćaju
(Izvor: Netflix)

Igra lignje: Indijska policija iskoristila popularnu seriju kako bi promovisala sigurnost u saobraćaju

Policija u indijskom gradu Mumbaiju poslala je poruku o sigurnosti na cestama crpeći inspiraciju iz Netflixovog hita Igra lignje. Korejska drama priča priču o skupini neprilagođenih osoba koje sudjeluju u nizu dječjih igara.

U prvoj igri divovska lutka doziva takmičare "crveno svjetlo, zeleno svjetlo" - igrači koji se kreću nakon što je crveno svjetlo prozvano su upucani.

Okrećući igru, policija Mumbaija podijelila je video zapis o saobraćajnim pravilima.

U video zapisu postavljenom na Instagramu, policijska uprava je napisala: "Vi ste" frontmen "svoje igre" na cesti: možete se spasiti od eliminacije. Zaustavite se na crvenim svjetlima."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mumbai Police (@mumbaipolice)

Objava je od tada postala viralna, s više od 111.000 pregleda, a mnogi su komentirali pametno korištenje serija kako bi prenijeli poruku o sigurnosti na cestama, uprkos „mračnom prizvuku“ koji ona ima.

„Zadržite ovu lutku umjesto CCTV kamera ... Vjerujte mi, (svi će se pridržavati) naših saobraćajnih pravila i propisa", napisao je jedan korisnik.

Igra lignje prati skupinu ljudi u Južnoj Koreji koji igraju na smrtonosnom turniru dječjih igara. Seriju je u prvih 28 dana od početka emitovanja gledalo 111 miliona korisnika, čime je postala najgledanijom na Netflixu ikada.

Policija u Mumbaiju inače nikada ne propuštaju trendove ili dobre memove kako bi poslali poruku o sigurnosti, ovaj put u saobraćaju.

Ranije je policijska uprava koristila reference iz popularnog američkog sitcoma, Prijatelji, Harry Potter JK Rowling, šestog studijskog albuma repera Drakea, Certified Love Boy i mnoštvo indijskih filmova i TV emisija kako bi poslali poruke o sigurnosti u saobraćaju, nošenje maske tokom pandemije Covid-19 i vakcinisanja.

federalna.ba/BBC

Indija policija Igra lignje
MUP KS policija nagrada
0 18.08.2022 15:35
FIFA Indija
0 16.08.2022 18:44
Salman Rushdie Indija pisac napad Hadi Matar
0 14.08.2022 08:23
vojska SAD Rusija Kina Indija Srbija Hrvatska
0 08.08.2022 12:48
žrtve alkohol Indija trovanje
0 07.08.2022 15:55
policija Srbija organizirani kriminal kriminal narkotici
0 03.08.2022 15:19