Hurtić se u Puli sastao s predstavnicima Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske

Hurtić se u Puli sastao s predstavnicima Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas se u Puli sastao s predstavnicima Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske.

Tokom sastanka s predstavnicima Sabora, koji broji 38 članica, te uz prisustvo Bošnjaka iz Pule i Istre, razgovarano je o problemima Bošnjaka u ovoj zemlji, s fokusom na unapređenje izbornog procesa.

Hurtić je odgovarao na pitanja prisutnih, te iznosio svoje viđenje rješavanja problema i buduće saradnje.

Također, prisustvovao je Izbornoj skupštini Sabora bošnjačkih asocijacija na kojoj je pozvao na jedinstven pristup i izrazio opredjeljenje za buduće jačanje saradnje sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Tokom boravka u Puli, Hurtić se sastao i sa zamjenikom istarskog župana Tuliom Demetlikom, s kojim je razgovarao o položaju i integrisanju Bošnjaka u Istri. Zakjučeno da bi Istarska županija trebala pomoći Bošnjacima u Puli u pogledu izgradnje džamije na zemljištu koje je već ranije kupljeno u ovom gradu.

Hurtić je na Mornaričkom groblju u Puli položio cvijeće na spomen-ploči poginulim Bošnjacima mornarima u Prvom svjetskom ratu, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

federalna.ba/Fena

Sevlid Hurtić Pula Hrvatska Sabor bošnjačkih asocijacija Hrvatske