Halep završila sezonu poslije operacije nosa
(Izvor: EPA/JUSTIN LANE)

Halep završila sezonu poslije operacije nosa

Rumunska teniserka Simona Halep saopštila je danas da je završila sezonu nakon što je podvrgnuta operaciji nosa kako bi poboljšala disanje, ali i iz estetskih razloga.

Deveta teniserka svijeta navela je na Twitteru da je bila potpuno premorena poslije poraza u prvom kolu US Opena i da je zbog toga tražila savjet ljekara, kada je odlučeno da je potrebna operacija kako bi se popravili problemi sa disanjem, koji su je godinama mučili i postajali sve gori. Dvostruka grand slam šampionka rekla je i da je operisala nos iz estetskih razloga. Ona je dodala da se do sada nije odlučivala za operaciju pošto je za to potrebno najmanje tri mjeseca oporavka, što ona nije mogla jer joj je tenis prioritet.

"Mislila sam da je sada pravo vrijeme za to, ali i da uradim nešto za sebe kao osobu. Zbog toga sam uradila i dio vezan za estetiku, nešto što sam dugo htjela da uradim jer mi se nije sviđao moj nos. Uradila sam to, rešila sam funkcionalni i estetski dio. Znam da će me mnogi razumjeti", navela je Halep.

Ona je dodala da ne zna koliko će oporavak trajati, ali da sada samo razmišlja o oporavku. 

"Moja sezona 2022 je gotova, 2022. bila si zanimljiva godina, puna svega. Vidimo se na terenu, 2023. Mislim da i dalje imam mnogo toga da uradim na teniskom terenu, imam još ciljeva", rekla je Halep.

federalna.ba/Beta

Simona Halep operacija nosa
Simona Halep Darren Cahill doping
0 24.10.2022 11:46
Elena Rybakina Wimbledon sport tenis Simona Halep
0 07.07.2022 20:54