Bivši trener Halep: Nema šanse da je dobrovoljno uzela zabranjenu supstancu
(Izvor: Paul Kane/Getty Images)

Bivši trener Halep: Nema šanse da je dobrovoljno uzela zabranjenu supstancu

Bivši trener Simone Halep, Australijanac Darren Cahill rekao je danas da "nema šanse" da je rumunska teniserka dobrovoljno uzela nedozvoljenu supstancu zbog koje je privremeno suspendovana."Nema šanse da je Simona svjesno ili voljno uzela bilo koju od zabranjenih supstanci", napisao je Cahill na Instagramu.

Simona Halep je prošle sedmice privremeno suspendovana nakon što je na Otvorenom prvenstvu SAD bila pozitivna na supstancu roksadustat, koja stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca.

Nekadašnja šampionka Roland Garrosa i Wimbledonea je izjavila da će se "boriti do kraja" da dokaže svoju nevinost, a nakon što je pretrpila "najveći šok u svom životu".

Po riječima Cahillaa, Rumunka je uvijek bila "izuzetno pažljiva" oko svega što bi doktor mogao da joj prepiše. "Simona nam je stalno govorila da provjeravamo, da tri puta provjeravamo da li sve legalno, bezbjedno i dozvoljeno... Na njenoj sam strani", rekao je Cahill.

Rumunska teniserka, koja trenutno zauzima deseto mesto na WTA listi, ranije je saopštila da nakon operacije nosa završava sezonu.

federalna.ba/Beta

Simona Halep Darren Cahill doping