Glava robota C-3PO prodata za 843.000 dolara
(Izvor: PropStore)

Glava robota C-3PO prodata za 843.000 dolara

Glava robota "C-3PO" iz privatne kolekcije glumca iz "Ratova zvijezda" Anthonyja Danielsa prodata je na aukciji za 843.750 dolara.

Svijetleći rekvizit iz filma iz 1983. godine prodat je kao dio Danielsove kolekcije u Los Angelesu. Daniels, koji je igrao robota u serijalu "Ratovi zvijezda", rekao je ranije da se nada da će ove memorabilije "pronaći nove domove, gdje će ih obožavaoci izlagati, poštovati i uživati u njima", prenijela je agencija PA medija.

Aukcijska kuća "Propstore" saopštila je da je glava prikazana u "nekoliko scena" u filmu koji je režirao Richard Marquand, a za koji su scenario napisali Lawrence Kasdan i George Lucas.

Glava je napravljena od "veoma tankog staklenog vlakna" i sastavljena od tri dijela, dok oči svijetle "kada se aktivira unutrašnji prekidač", navodi se u saopštenju. Prvobitna cijena predmeta bila je između 500.000 i milion dolara i bilo je osam ponuda, ali nije poznato ko je kupac.

Aukcijska kuća ranije je objavila da je da je ovaj filmski robot "jedan od najprepoznatljivijih dizajna kina svih vremena" i "jedan od najznačajnijih artefakata iz originalnog filma `Ratovi zijvezda` na tržištu". 

federalna.ba/Srna

Ratovi zvijezda aukcija