Floyd Mayweather se vraća iz mirovine
(Izvor: EPA/KIYOSHI OTA)

Floyd Mayweather se vraća iz mirovine

Američki boksač 43-godišnji Floyd Mayweather, koji je tijekom profesionalne karijere zaradio više od 800 milijuna dolara, ponovno bi se trebao vratiti iz mirovine. Iz njegovog tabora su potvrdili da će se boriti 28. veljače 2021. u Tokiu, ali još nije poznato tko će mu biti suparnik.

Mayweather je bio svjetski prvak u pet težinskih kategorija (super-pero, lakoj, super-lakoj, velter i super-velter kategoriji). U profesionalnoj karijeri pobijedio je u svih 50 dvoboja, od čega je 27 mečeva dobio nokautom. 

Najveću medijsku pažnju privukla su dva meča. Prvi je bio u svibnju 2015. u Las Vegasu, koji je nazvan "Borbom stoljeća", i u kojem mu je suparnik bio Filipinac Manny Pacquiao. Mayweather je tu borbu dobio sudačkom odlukom. U kolovozu 2017. u Las Vegasu je boksao protiv irskog majstora mješovitih borilačkih vještina (MMA) Conora McGregora i njega je dobio tehničkim nokautom. Tom borbom, u kojoj je zaradio oko 200 milijuna dolara, okončao je boksačku karijeru. 

No, u prosincu 2018. neočekivano se vratio iz mirovine, te je u Saitami u ekshibicijskom boksačkom dvoboju nakon dvije minute nokautirao japanskog kickboksera Tenshina Nasukawu, i to mu je donijelo zaradu od devet milijuna dolara. 

federalna.ba/Hina

Floyd Mayweather
Floyd Mayweather Mercedes S560 Mercedes Maybach Dodge Journey Dodge Charger Dodge Challenger Logan Paul bokser
0 10.06.2021 16:32
Floyd Mayweather Jake Paul tučnjava boks Youtuber
0 07.05.2021 11:39