Floyd Mayweather u novom meču protiv sina tajkuna Saifa Ahmena Belhase
(Izvor: Ilustracija)

Floyd Mayweather u novom meču protiv sina tajkuna Saifa Ahmena Belhase

45-godišnji Floyd Mayweather, u potpunosti se posvetio egzibicijama. Posljednji profesionalni boks meč, Floyd je odradio još 2017. godine, savladavši Conora McGregora. Neki će reći da bi se i taj meč mogao svrstati pod egzibiciju, međutim sankcioniran je od strane komisije i računa se kao profesionalna borba.

Nakon toga, Floyd je ulazio u ring s Tenshinom Nasukawom i Loganom Paulom. Oba meča bila su egzibicijska. Japanski kickbokser i MMA borac nije se dobro proveo u toj egzibiciji te je nokautiran u prvoj rundi. YouTuber Logan Paul dobro je koristio ogromnu razliku u kilaži i veličini te je dogurao do kraja meča koji se odvijao na osam rundi, ali je također izgubio.

Prema informacijama portala Boxing Junkie, Floyd će ponovno ući ring. Naime, idućeg mjeseca, tačnije 20. januara, Mayweather će se boriti u Abu Dhabiju. Borba bi se trebala održati na vrhu Burj Al Hotela u Dubaiju, tačnije na helipadu (pristaništu za slijetanje helikoptera). Floyd će se prema određenim informacijama boriti protiv još jednog YouTubera i influencera. Rashed ‘‘Money Kicks‘‘ Belhasa trebao bi biti njegov protivnik. Radi se o 19-godišnjem momku iz Dubaija, koji iza sebe ima dva amaterska boksačka meča. Pobijedio je u oba. Mladi Rashed sin je tajkuna Saifa Ahmena Belhase.

‘‘Jako specijalna publika bit će prisutna, neće biti puno ljudi. Stoga, ako dobijete priliku doći na ovaj event, znajte da ste vrlo, vrlo posebni.‘‘, rekao je Floyd.

federalna.ba

Floyd Mayweather boks meč Rashed "Money Kicks" Belhasa boks
Ilya Medvedev boks medvjed napad
0 22.10.2021 14:14
Tyson Fury Deontay Wilder boks
0 10.10.2021 09:46
Oleksandr Usyk Anthony Joshua boks
0 27.09.2021 10:14
Tokio Olimpijske igre u Tokiju Olimpijske igre Tokio boks
0 08.08.2021 09:11