Esi Raziću određen pritvor zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika

Esi Raziću određen pritvor zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Mostar, rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od utorka, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana prema osumnjičenom Esi Raziću rođenom u Čapljini (1966), stalno nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "ratni zločin protiv ratnih zarobljenika".

Osumnjičenom Raziću stavlja se na teret da je dana 2. listopada 1993. godine, oko 10 sati na brdu Kvanj, općina Mostar, kršeći pravila Međunarodnog prava, za vrijeme oružanog sukoba između Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u svojstvu pripadnika Armije BiH izvršio ubojstvo dva ratna zarobljenika, priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva HNK-a Mostar.

Kantonalni sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Naime, Eso Razić lišen je slobode na graničnom prijelazu prilikom ulaska u BiH jer je za njim bila raspisana potraga zbog vođenja kaznenog postupka.

Kantonalno tužiteljstvo HNK-a u suradnji s MUP-om HNK-a intenzivno nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

federalna.ba/Fena

Eso Razić ratni zločin
oslobađajuća presuda ratni zločin Vlasenica
0 20.10.2023 12:08
optužnica ratni zločin Teslić
0 11.10.2023 13:07
Tešanjka ratni zločin
0 09.10.2023 22:50
Duško Suvara ratni zločin predaja
0 24.07.2023 13:36