Džaferović: Kraljevina Nizozemska podržava BiH na evropskom i NATO putu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je za Fenu da je Kraljevina Nizozemska izrazito prijateljska država Bosni i Hercegovini. 

Istaknuo je da se tokom njegove posjete Kraljevini Nizozemskoj, počev od susreta sa kraljem Willemom-Alexanderom, sastanaka sa gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom, sa predsjednikom Senata i predsjednicom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Janom Bruijnom i Verom Bergkamp, može jasno vidjeti podrška koja je usmjerena prema Bosni i Hercegovini od ove prijateljske države.

- Bosna i Hercegovina ima podršku u izgradnji sebe kao efikasne i funkcionalne države, podršku na evropskom i NATO putu BiH. Ono što je također posebno važno i potrebno da istaknem je da odavde dolazi podrška za rješenje krize u kojoj se nalazi BiH, podrška za deblokadu naših institucija i za normalno funkcioniranje naše zemlje - kazao je Džaferović.

Dodao je da, uz sve druge teme vezane za bilateralnu saradnju, ovo danas bilo u fokusu razgovora koje je imao sa svim zvaničnicima Kraljevine Nizozemske.   

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravi u dvodnevnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj.

federalna.ba/Fena

Šefik Džaferović Nizozemska
Šefik Džaferović Christian Schmidt Jonathan Menutti
0 01.07.2022 19:38
Šefik Džaferović NATO BiH
0 30.06.2022 18:25
Šefik Džaferović Evropska mreža organizacija za promatranje izbora
0 29.06.2022 14:41
Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a Šefik Džaferović
0 28.06.2022 19:58