Drugi Sarajevski festival za djecu počinje 23.septembra u dvorani 'Mirza Delibašić – Skenderija'
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Drugi Sarajevski festival za djecu počinje 23.septembra u dvorani 'Mirza Delibašić – Skenderija'

Sarajevski festival za djecu bit će održan 23.i 24. septembra u dvorani "Mirza Delibašić – Skenderija", kao manifestiacija koja je zamišljena kao mjesto sreće, zabave, dječije radosti i u kojoj uživa cijela porodica.

Na Festivalu će se predstaviti 100 domaćih i stranih kompanija i brendova iz različitih oblasti proizvodnje i distribucije proizvoda za najmlađe i njihove porodice, a to će biti prilika da posjetioci ostvare posebne popuste prilikom kupovine proizvoda, da zajedno sa svojim mališanima učestvuju u zabavnim i  edukativnim sadržajima.

Direktor Festivala Slaviša Kovačević je kazao da će sajamsku ponudu upotpuniti veliki broj kvalitetnih izlagača iz različitih oblasti proizvodnje i prodaje dječije opreme, hrane za djecu i majke, igračaka, pelena, dječije kozmetike, odjeće, zatim škole jezika, škole mentalne aritmetike, škole programiranja.

Drugi Sarajevski festival za djecu je mjesto edukacije, zabave, plesa i iskrene emocije. U festivalskom dijelu programa učestvuju mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova, te osnovnih škola, najavili su organizatori.

Kao društveno odgovoran projekat, Festival za djecu će na najbolji način obilježiti "Dječiju nedjelju" i dati podršku kreiranju programa namjenjenih za djecu i porodicu.

Mališani će sigurno uploviti u svijet mašte na čijim krilima ovaj sajam opstaje, pa ih očekuje odlična zabava sa dosta iznenađenja, takmičenja, maštovitih, kreativnih, sportskih i gejmerskih kutaka.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce oba dana trajanja festivala.

federalna.ba/Fena

Drugi Sarajevski festival za djecu