Dodik: Nismo sumnjali u pobjedu, ona je melem na ranu

Dodik: Nismo sumnjali u pobjedu, ona je melem na ranu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da je SNSD zajedno s koalicionim partnerima učinio najbolji izbor i da nijednog trenutka nije sumnjao u dobar rezultat njihovog kandidata Slobodana Javora na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika.

Dodik, koji je večeras stigao u izborni štab SNSD-a u Prijedoru, gdje je pratio brojanje glasova, ocijenio je da prednost SNSD-ovog kandatata Slobodana Javora potvrda politike SNSD-a kako bi Prijedoru dali onaj značaj koji zaista ima.

"Ovdje sam da proslavimo ovu pobjedu s koalicionim partnerima, pobjedu koja je važna jer se mnogo toga nadvilo nad RS-om i SNSD-om kao vladajućom struktruom i koalicionim partnerima, a ovo dolazi kao melem na ranu koju su otvorili neki koji su mislii da mogu da odsjeku i amputiraju tijelo koje se zove SNSD u političkom životu RS-a, a to nije moguće", rekao je Dodik.

SNSD proglasio pobjedu u Prijedoru: Slobodan Javor je novi gradonačelnik

Iako se prvi preliminarni rezultati Centralne izborne komisije još čekaju, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je proglasio pobjedu u Prijedoru. Uveliko se slavi u izbornom štabu i poručuju: "Slobodan Javor je od večeras gradonačelnik Prijedora". Prema podacima stranaka, kandidat...

Na današnje prijevremene izbore u Prijedoru izašlo je oko 25.800 birača, odnosno oko 30,98 posto od ukupno 86.329 birača koji su mogli da glasaju na 130 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kod tri mobilna tima i jednog posebnog kovid 19 mobilnog tima.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio je ostavku na ovu funkciju.

federalna.ba/Srna

Slobodan Javor Milorad Dodik