Deset zanimljivih stvari koje niste naučili u školi

Deset zanimljivih stvari koje niste naučili u školi

Priče pomalo zaboravljene, ali ne od strane interneta gdje se, uz malo bolju pretragu mogu pročitati i iz njih mnogo naučiti. 

Administratori stranice Bored Panda povremeno objavljuje ovakve priče koje pronalaze na subredditu, grupišu ih i podijele sa publikom. U nastavku možete pročitati šta su ovaj put pripremili

Na olimpijskim igrama 1936. dva japanska skakača s motkom (Shuhei Nashida i Sueo Oe) izjednačili su rezultat i obojica završili na drugom mjestu. Odbivši se međusobno natjecati, Nashida je nagrađen srebrom i Oe bronzanom medaljom. Po povratku u Japan presjekli su medalje i spojili ih kako bi od srebra i bronze napravili dvije 'medalje prijateljstva'.

Beskućnik je na ulici pronašao ček od 10 000 $ koji je bio u vlasništvu brokera i pronašao način da ga vrati. Tako dirnut, broker mu je poklonio mjesto za život i dogovorio razgovor za posao. Godinu dana kasnije muškarac koji je došao kao beskućnik bio je u upravnom odboru jedne od njihovih zaklada.

Tokom Drugog svjetskog rata, američki poručnik, shvativši da je njegov položaj preplavljen neprijateljskim trupama, pozvao je topnički napad na sebe. Nakon američkog protunapada kasnije tog dana, tijelo poručnika pronađeno je uz otprilike 100 njemačkih vojnika. Zvao se John R. Fox.

Kad je njegov vlasnik umro u augustu 1936. godine, pas Shep slijedio je kovčeg do željezničke stanice i gledao kako ga utovaruju u voz koji je krenuo prema istoku SAD-a. Šest godina do vlastite smrti pozdravljao bi svaki voz koji je stizao, očekujući da se njegov vlasnik pojavi.

18. oktobra 1963. francuski znanstvenici u svemir lansirali su raketu u kojoj se nalazila mačka po imenu Felicette. Orbitirala je blizu 100 milja iznad zemlje, a zatim se sigurno spustila na zemlju posebnim padobranom. Felicette ima visoku čast što je do sada jedina mačka lansirana u svemir.

Michael Jackson bio je fantastičan kompozitor, iako nije mogao dobro čitati glazbu ili svirati instrumente. Dijelove svojih pjesama napisao je pjevanjem i beatboxom. “Otpjevao bi nam čitav gudački aranžman, svaki dio. Imao sve u svojoj glavi, sklad i sve ".

Pauci štimaju svoje mreže poput žica na gitari, zatežu i opuštaju niti kako bi mogli očitati različite frekvencije izazvane uljezima i odrediti gdje / su uljezi, jesu li oni grabežljivci ili plijen, ili partner.

Na slici je japanski nacionalni turnir u borbi jastuka. Borci s jastucima započinju pretvarajući se da spavaju. Ali kada se označi početak, oni se dignu na noge i trče kako bi uzeli jastuk. Mješavina dodgebola i šaha, timovi se gađaju jastucima, štiteći "kralja".

Postoji takva stvar kao što je opijenost čajem Earl Grey, gdje pijenje 4L dnevno uzrokuje opsežne grčeve u mišićima i zamagljen vid. Smanjenjem na 1-2 L simptomi nestaju.

Bebe konjići rađaju se s „perjem“, ili vilinskim prstima ili zlatnim papučama (pravo ime eponychium). Oni štite maternicu majke tokom trudnoće i rodni kanal tokom porođaja od oštećenja inače oštrim i opasnim udarcima kopita. Otvrdnu i otpadnu vrlo brzo nakon rođenja.

federalna.ba

zanimljivosti partner plijen grabežljivci pauci
Generalna skupština UN zanimljivosti
0 19.09.2023 11:40
Evrovizija zanimljivosti
0 24.05.2021 12:58
zanimljivosti novčanik SAD Antarktik Antarktika
0 06.02.2021 21:45