Crveni križ uručio priznanje hrabrom policijskom službeniku MUP-a ZDK Arnelu Keleštura
(Izvor: Fena/MUP ZDK)

Crveni križ uručio priznanje hrabrom policijskom službeniku MUP-a ZDK Arnelu Keleštura

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ove godine obilježava se pod sloganom "Humanost i solidarnost - to smo mi". Među osobama koje su tokom proteklog perioda učinile neko izuzetno djelo zbog čega je i dobio priznanje Crvenog križa "Humani podvig", našao se i policijski službenik Arnel Keleštura, pripadnik Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.   

Arnel Keleštura je 4. novembra 2023. godine, na lokaciji Jalijski most u Zenici, spriječio jednu građanku da skoči sa mosta u rijeku Bosnu, čime je iskazujući izuzetnu hrabrost i pribranost nesebično spasio jedan ljudski život.

Priznanje Kelešturi je uručeno 15. maja u Bihaću, gdje je i obilježen svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kada su dodijeljena i druga priznanja institucijama i pojedincima koji su dali nesebičan doprinos radu ove humanitarne organizacije koja djeluje u cijelom svijetu posljednjih 160 godina.

- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova čestita kolegi Arnelu, te iskazuje ponos jer ima ovakve policijske službenike koji mogu poslužiti kao primjer svim drugim, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

federalna.ba/Fena

Svjetski dan Crvenog križa nagrada MUP ZDK