Crna Gora: Počeo štrajk prosvjetnih radnika
(Izvor: Fena/Radiotelevizija Crne Gore)

Crna Gora: Počeo štrajk prosvjetnih radnika

Prosvjetni radnici oko 160 crnogorskih škola u ponedjeljak su počeli štrajk, nakon što nije postignut dogovor predstavnika Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete, znanosti i informiranja o povećanju plaća.

Sindikatima je predloženo povećanje plaća od najmanje 15 posto koje bi se počelo primjenjivati najkasnije od kraja trećeg tromjesečja ove godine.

Također predstavnici crnogorskog Ministarstva prosvjete su pozvali Sindikat prosvjete da odgodi štrajk i nastavi razgovore kako bi našli sustavno i održivo rješenje.

''Od nas je traženo da odgodimo štrajk, ali to ne možemo učiniti, nemamo mandat kao pregovarački tim da odgodimo štrajk'', kazao je predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

NVO Centar za građansko obrazovanje ističe kako zahtjevi prosvjetara imaju značajnu potporu crnogorskih građani iako je štrajk izazivao negodovanje roditelja koji ne znaju tko od nastavnika štrajka i tko će djeci nadoknaditi izgubljene sate.

"Danas je štrajk prosvjetnih radnika, a mi podsjećamo na istraživanje prema kojem zahtjevi za povećanjem plaća prosvjetnih radnika imaju potporu 56,3 posto, dok je nešto više od trećine (35.2%) onih koji su na suprotnoj poziciji", objavio je Centar za građansko obrazovanje na društvenoj mreži "X".

federalna.ba/Fena

Crna Gora štrajk prosvjetni radnici
zemljotres Crna Gora Hercegovina
0 03.04.2024 12:58
Crna Gora zemljotres sinoć
0 03.04.2024 08:58
Austrian Airlines štrajk kabinsko osoblje
0 28.03.2024 13:15
Njemačka željeznica štrajk prekinut
0 26.03.2024 13:27