Crna Gora: Milatović dao ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad
(Izvor: EPA-EFE/Olivier Matthys)

Crna Gora: Milatović dao ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji.

"Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u pokretu", naveo je Milatović na društvenoj mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostat će važan dio njega.

"Jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", istakao je Milatović.

federalna.ba/AA

Jakov Milatović Crna Gora ostavka Evropa sad
zemljotres Crna Gora Hercegovina
0 03.04.2024 12:58
Crna Gora zemljotres sinoć
0 03.04.2024 08:58
Latvija ostavka privatni avioni državna sredstva
0 29.03.2024 12:06
Slovenija Tanja Fajon ostavka
0 21.03.2024 09:39