Čengić: Glasanje u Domu naroda veliko nepoštivanje SDP-a od ostalih stranaka u koaliciji

Čengić: Glasanje u Domu naroda veliko nepoštivanje SDP-a od ostalih stranaka u koaliciji

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić kazao je da Socijaldemokratska partija (SDP) nema niti jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te da je današnje glasanje veliko nepoštivanje te partije od ostalih stranaka u koaliciji.  

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Procedura izbora je izvršena u nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba da ovjeri Centralna izborna komisija BiH.

- Trudim se da se ne miješam u proces pregovora. Mi sva mjesta ustupamo drugima da bi imali koaliciju, dok manje stranke iskorištavaju priliku – kazao je Čengić. 

U prošlom mandatu su, kazao je, imali jednog delegata, Denisa Bećirovića.

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

federalna.ba/Fena

Irfan Čengić SDP Parlament FBiH
Parlament FBiH Kanton Sarajevo gradski prijevoz
0 14.03.2023 18:01
tramvajska pruga Ilidža-Hrasnica Parlament FBiH
0 05.03.2023 11:44
nova sjednica Predstavnički dom Parlament FBiH
0 28.02.2023 14:58
Trojka Milorad Dodik SDP NiP Naša stranka
0 21.02.2023 18:48