Brojni mali proizvođači na sajmu različitih domaćih proizvoda i rukotvorina u Odžaku

U sklopu kulturne manifestacije „Jesen u Odžaku“, u toj posavskoj općini održan je sajam malih proizvođača, pojedinaca i udruga na kojem su sudjelovali izlagači različitih domaćih autohtonih proizvoda, delicija i rukotvorina.

Sajam u Odžaku okupio je vrijedne pojedince i udruge koji su svojim radom i trudom proizveli mnoštvo delicija koje su izložene na ukrašenim štandovima na gradskoj šetnici.

„Imamo jabukovo sirće, sok gusti to je od prošle godine berba. Ove godine malo je bilo možda zbog ove klime i suše malo je podbacila jabuka, al eto, imamo ga još dosta u zalihi. Radili smo cijeli mjesec dana, prvo sirće pa onda jabuku“, kaže Mara Janjiš, izlagač iz Potočana.

Javnosti su predstavljene i rukotvorine udruge Neuron iz Odžaka. Članovi ove udruge kažu kako prodajom  rukotvorina zarađuju sredstva za rad udruge.

„Radimo puno sa vunicama, pletemo igračke za djecu koje su sve od prirodnog materijala, radimo sapune, radimo neke kupke“, priča nam Azra Salkanović, članica Udruge Neuron.

Manifestacija Jesen u Odžaku odvija se već četvrtu godinu u organizaciji Centra za kulturu. Uz Sajam predviđena su i druga kulturna događanja.

„Ove godine smo pripremili izložbu fotografija jesenskih motiva. Današnji sajam koji imate priliku vidjeti ovdje lokalnih autohtonih proizvoda domaćih delicija i rukotvorina s posebenim osvrtom na domaće proizvođače“, kazala je Ljubica Radić, v.d. ravnatelja Centra za kulturu Odžak.

U sklopu ove manifestacije planirano je održavanje i predstava za najmlađe, srednjoškolce i one malo starije. Bez sumnje da ova manifestacija postaje tradicija, ali i mjesto okupljanja vrijednih ljudi svih generacija.

federalna.ba/Matias Zečević

Jesen u Odžaku sajam proizvoda