Brčić, Šteta i Katica: Radit ćemo tako da ni opozicija neće imati prigovore

Ništa se nije promijenilo između Vlade Šestorke i Vlade Četvorke- poručili su gostujući u Otvorenom studiju na Federalnom radiju, urednice i voditeljice Jasenke Tica Isović, ministri u Vlade KS- Lejla Brčić (Naša stranka), Adnan Šteta (SDP BiH) i Admir Katica (NiP).

„Čini mi se da smo sada stabilniji, sigurniji u partnerstvo nego što je to bilo unutar stranaka Šestorke. Vlade se u oba slučaja bile stabilne. U programskom smislu osim prilagođavanja uslovima pandemije sve je ostalo isto kao što smo obećali građanima 2018. i evo sada dio stare i dio nove ekipe nastavlja implementirati te aktivnosti. Novi ministri su se uklopili mnogo brže nego što smo očekivali“- kazala je minstrica pravde i uprave Lejla Brčić.

Odgovornost je sada samo još veća u uslovima pandemije- kazao je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

„Sve vrijeme niko od nas nije imao osjećaj da smo na pauzi, sva istraživanja su pokazivala da imamo neupitnu podršku građana KS čak i u trenutku pada Vlade Šestorke, kad vas podržava 70 posto građana onda znate da ste na dobrom putu i mi smo se osjećali pobjednicima. Sasd smo u vrlo teškom trenutku ponovo preuzeli odgovornost. Zdravstveni, ekonomski i sigurnosni aspekt su pred velikim izazovom, ali vjerujem u ovu Vladu i znam da ćemo timski raditi, a građani će sve transparentno moći pratiti pa čak i naše greške.“

Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS složio sa Katicom, kazavši kako je odgovornost sada sasvim sigurna mnogo veća.

„Prošlo je gotovo deset mjeseci kako smo otišli pa se vratili, pandemija je sasvim sigurno poremetila mnogo toga, promijenila način života i sad treba mnogo više odlučnosti i hrabrosti, mandat je kratak nije četiri godine više, svjesni smo da smo izgubili gotovo godinu dana, ali dajemo obećanje građanima da ćemo ono što smo započeli 2019. i završiti“- kazao je Šteta.

Morat ćemo redefinirati određene stvari- kazala je ministrica Brčić. -„Svako je unutar svog resora naporavio prioritete. Lakše je nama ministrima koji smo bili u prethodnom mandatu.“

Koalicija je uprkos svemu stabilna- složili su se Brčić, Katica i Šteta.

„Ja sam apsolutno siguran u to da neće biti trzavica. Dapače. Očekujem jaču sinergiju“- kazao je Katica.

Skupštinska većina je također stabilna i tako će i ostati- poručio je Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS.

„Uvjeren sam da tu nikakvih promjena neće biti, čak možda i baš suprotno, desit će se to da ćemo mi svojim trudom, radom i zalaganjem doći u situaciju da i opozicija neće imati prigovore“- zaključio je Šteta. 

federalna.ba/Jasenka Tica Isović

radio Federalni radio Radio Federacije BiH Otvoreni studio Lejla Brčić Adnan Šteta Admir Katica
Nacionalne manjine Radio Federacije BiH radio Federalni radio
0 18.01.2021 13:29
Vijesti Vijesti u 12 radio Federalni radio Radio Federacije BiH
0 18.01.2021 12:58
radio Federalni radio Radio Federacije BiH Vijesti u 22 Vijesti
0 18.01.2021 10:55
radio Federalni radio Radio Federacije BiH sport Sport FTV
0 18.01.2021 10:53
sport Federalni radio
0 17.01.2021 17:02