Brat osumnjičenog za ubistvo djevojčice iz Bora umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Brat osumnjičenog za ubistvo djevojčice iz Bora umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice iz Bora umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje nedjeljnik Radar.

Taj nedjeljnik je na svom sajtu objavio da su u sudsko-medicinskom nalazu konstatovane brojne povrede D.D. (40) po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti.

Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, piše Radar.

Osumnjičenom D.D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog djela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima "pozlilo" i da je "uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D.D. u 3.10 časova preminuo".

Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, kako piše Radar, pokazalo da D.D. nije umro prirodnom smrću, već od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka.

federalna.ba/Beta

Danka Ilić