Blade Runner 2099: ‘provokativni’ TV nastavak dobio zeleno svjetlo od strane Amazona

Blade Runner 2099: ‘provokativni’ TV nastavak dobio zeleno svjetlo od strane Amazona

Snimanje TV serije Blade Runner je u toku u studiju Amazona, potvrdio je medijski div, s redateljem originalnog filma Ridleyjem Scottom kao izvršnim producentom.

Blade Runner 2099 bit će ograničena serija, a zamišljena je kao nastavak originalnog filma iz 1982. i njegovog nastavka iz 2017., Blade Runner 2049, koji je režirao Denis Villeneuve.

Silka Luisa, koja je radila na Halo-u te adaptirala i radila kao vodeći producent na Apple TV+ naučno-fantastičnom trileru Shining Girls, bit će angažovana i na Blade Runneru 2099.

Alcon Entertainment, koji posjeduje prava na Blade Runner, rekao je da je Luisa razvila "provokativnu priču" za seriju.

"Svjesni smo da imamo vrlo visoku ljestvicu koju moramo ispuniti s ovim sljedećim dijelom", rekli su u izjavi Andrew Kosove i Broderick Johnson, suizvršni direktori i suosnivači Alcona. "Zajedno sa Silkom i našim partnerima u Amazonu i Scott Free Productions, nadamo se da možemo doseći taj standard i oduševiti publiku sljedećom generacijom Blade Runnera." Voditelj globalne televizije Amazon Studija, Vernon Sanders, nazvao je Scottov film iz 1982. "jednim od najvećih i najutjecajnijih naučno-fantastičnih filmova svih vremena".

“Čast nam je što možemo predstaviti ovaj nastavak franšize Blade Runnera i uvjereni smo da će udruživanjem s Ridleyjem, Alcon Entertainmentom, Scott Free Productions i iznimno talentiranom Silkom Luisom, Blade Runner 2099 održati intelekt, teme i duh svojih filmskih prethodnika”, rekao je Sanders. Amazon je prvi put objavio da razvija Blade Runner 2099 u februaru. Serija će biti prva obrada Blade Runnera uživo za televiziju; anime serija, Blade Runner: Black Lotus, emitirana je na Adult Swimu u SAD-u prošle godine. Ta je serija, čija je radnja smještena u 2032., dobila mješovite kritike.

Blade Runner 2099 najnoviji je veliki projekat za Amazon nakon Gospodara prstenova: Prstenovi moći. Razvoj i izrada prve sezone fantastičnog blockbustera koštala je 465 milijuna dolara.

federalna.ba/The Guardian

Blade Runner TV serija
SFF Srce Sarajeva TV serije TV serija
0 14.08.2022 23:30
Na rubu pameti BH Telecom BHContent Lab TV serija
0 09.02.2022 19:55